Kuriame su programa „eTwinning”

Vaikų ugdymo galimybės su programa „eTwinning” 

                        

Programos „eTwinningambasadorė Utenos/Vilniaus regionui Loreta Tarvydienė

Šių metų lapkričio 22 d. Vilniaus m. lopšelyje – darželyje „PIPIRAS”  ikimokyklinio ugdymo pedagogams, pradedantiesiems programos „eTwinning“ dalyviams įvyko Lietuvos Nacionalinės  paramos tarnybos ir programos „eTwinning” ambasadorės Loretos Tarvydienės inicijuotas renginys „eTwinning projektai ikimokykliniame ugdyme“.

 ProgramaeTwinning” gyvuoja nuo 2005  metų. Kas tai per programa?  Programa „eTwinning” tai elektroniniai dvyniai, nemokama ir saugi platforma švietimo darbuotojams t.y  mokytojams, direktoriams, bibliotekininkams ir kt., kuri skirta bendrauti ir  kurti virtualius bendradarbiavimo projektus ir dalintis idėjomis visoje Europoje. Šios programos veiklos tikslai – bendradarbiauti su kitomis ES programomis, integruoti projektus į ugdymo turinį, užtikrinti, kad mokiniai gautų kuo daugiau naudos, dalyvaudami šioje programoje. Programa „eTwinning” remia virtualaus bendradarbiavimo projektus mažiausiai tarp dviejų švietimo įstaigų iš bent jau dviejų skirtingų Europos šalių,  mažiausiai tarp dviejų Lietuvos švietimo įstaigų ar tarp dviejų projekto partnerių iš tos pačios švietimo įstaigos. Dalyvių  amžius gali būti nuo 3 iki 21 metų. Šiuo metu programoje  dalyvauja net 38 šalys, 190035 mokyklų ir daugiau nei 520.92 mokytojų! Šie skaičiai yra kintamai didėjantys ir tai parodo, kad ši programa yra labai populiari.

Į seminarą susirinko gausus būrys pedagogių iš Vilniaus Salininkų lopšelio-darželio, Vilniaus lopšelio–darželio „Pipiras“, „Krivūlė”, „Ramunėlė” , „Drugelis”, „Žvagutis”, „Švelnukas“, „Ąžuolas” ir „Vieversys“.  Susitikimo metu eTwinning ambasadorė Loreta Tarvydienė pristatė ERASMUS+ „eTwinning” programos naujienas ir galimybes, programos „eTwinning” portalą. Kalbėta apie tai, kaip sukurti kokybišką projektą. Aida Makutėnienė, lopšelio – darželio „Pipiras” pavaduotoja ugdymui, priešmokyklinio ugdymo pedagogė ekspertė, pasidalino savo darbo gerąja patirtimi. Renginio metu dalyvės turėjo puikią galimybę praktiškai išbandyti  „eTwinning Live“ aplinką ir sukurti projektus. Seminaro pabaigoje dalyvės atliko refleksiją ir įsivertino Kahoot programėles pagalba. Iš seminaro dalyvės išsinešė tikrai puikias emocijas, žinias ir buvo užregistruoti net 6 eTwinning projektai!

Už galimybę pristatyti programą „eTwinning” renginio organizatorė nuoširdžiai dėkoja Vilniaus m. lopšelio – darželio „Pipiras”  direktorei Daivai Tarvydienei  ir direktoriaus pavaduotojai ugdymui,  priešmokyklinio ugdymo ekspertei Aidai Makutėnienei.

Daugiau informacijos apie programą „eTwinning”, registraciją portale, TwinSpace įrankių panaudojimą, gerosios patirties pavyzdžius rasite centriniame eTwinning portale bei nacionalinėje eTwinning interneto svetainėje.

Skip to content